Keur in de Middag
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

Januari – Agenda De Balie

9 januari 2021 • De Agenda

Bij De Balie trappen ze het nieuwe jaar in januari gelijk af met belangrijke (online) gesprekken over onder meer: minderheden in Nederland, complottheorieën, iconen in de literatuur en de juridische grenzen van protest. In januari verwelkomen ze, onder vele anderen, Maarten van Rossem, George van Houts, Ronit Palache, Marja Pruis, Roxane van Iperen, Robert Vuijsje en Tinkebell. Hieronder volgt alvast het overzicht van de programmering in januari:

Dinsdag 12 januari om 19:30 uur: Hoeveel ruimte moet een complottheorie krijgen (online uitzending)

Sinds corona lijkt complot denken aanstekelijk en steeds normaler te worden. Toch vindt een van de prominentste complotdenkers George van Houts dat er nog te weinig ruimte wordt gegeven voor theorieën over samenzweringen. Politici, wetenschappers en journalisten scheren alle complotten over één kam en zetten de denker bij voorbaat weg als losgezongen van de werkelijkheid. Praten over complotten is tijdsverspilling, werpt historicus Maarten van Rossem tegen: voor het debat van vanavond maakt hij een uitzondering.

Dinsdag 19 januari om 19:30 uur: Reuring Onder Rebellen

Tractoren in de binnenstad, bekladde standbeelden en blokkades op de Amsterdamse Zuidas: protest nam de afgelopen tijd allerlei nieuwe vormen aan. Met socioloog Jacquelien van Stekelenburg, jurist Berend Roorda, en activisten Jerry Afriyie (Kick Out Zwarte Piet), Inge Dekker (Extinction Rebellion) en Tinkebell (We Gaan Ze Halen) zoeken we een antwoord op de vraag: hoe ver mag je als protestbeweging nu eigenlijk gaan om je punt te maken? Reuring onder Rebellen is een programma van De Balie Academie.

Verder vind je bij De Balie het volgende:

  • Woensdag 13 januari om 16:30 uur: HvA Masterclass: Op Weg naar Jouw Top (online uitzending)
  • Woensdag 13 januari om 20:00 uur: Bange mensen stellen geen vragen (online uitzending)
  • Donderdag 21 januari om 20:00: What a Waste: The challenge of environmental colonialism
  • Vrijdag 22 januari om 19:30: Na de verkiezingen: een betere positie voor ongedocumenteerden?
  • Vrijdag 22 januari om 20:30: Publieke Intellectuelen: Karel van het Reve
  • Donderdag 28 januari om 19:30: Antisemitisme in de media
  • Zondag 31 januari om 17:00: De Balie Kijkt: Oliver Sacks, his own life

Zelf nog een leuke uittip? Zin in een uitstapje dit weekend? Bel tijdens de uitzending naar 088-8505152, spreek een voicemail in op 088-8505707 of mail [email protected].

Deel dit artikel

Een fragment van De Agenda

Zin in een uitstapje dit weekend? Heb je zelf een uittip? Bel tijdens de uitzending naar 088-8505152, of spreek de voicemail in op 088-8505707. Contact: [email protected].

Meer van De Agenda