Eindelijk Weekend
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

“Ik merk dat het praten over een nare droom stress kan verlichten.”

16 mei 2020 • June tot Twaalf

Dromen doen we allemaal. Het lijkt alsof we meer dromen in tijden van Corona. Klopt dat? En hoe komt dat? Nicoline Douwes Isema is droomcoach en weet alles over dromen. 

“Sommige mensen onthouden hun droom wel en andere niet, maar het is duidelijk dat iedereen droomt. Je droomt vaak om dingen te verwerken die overdag zijn gebeurd. En dat is niet alleen in je remslaap zo, maar het kan gedurende je hele slaap. Vanaf dat je net slaapt tot aan dat je net wakker wordt. Niet elke droom betekent iets, maar soms leg je in je slaap verbindingen die je normaal gesproken niet zou leggen. Daar komt ook het gezegde ‘Ik slaap er een nachtje over’ vandaan. Je kan dus zomaar wakker worden met een goed idee!”

Dromen kunnen ook vaker terugkeren, dan kan het zijn dat er een betekenis achter zit waar je achter moet komen. Het kan ook voorkomen dat mensen die iets akeligs hebben meegemaakt dat herbeleven in hun droom of een soort gelijke gebeurtenis meemaken. Nicoline: “Ik merk dat het praten over een nare droom stress kan verlichten. Soms is het te moeilijk om over het echte trauma te praten. Een droom kan dan net iets verder weg staan en is daarom makkelijker om over te praten.”

Tot slot kan het voorkomen dat je te veel droomt in je slaap. Dan kan het zo zijn dat je heel moe wakker wordt. Nicoline geeft dan de tip om even streng tegen jezelf te zijn. Zeg voordat je gaat slapen tegen jezelf dat je niet te veel gaat dromen en dat je je nachtrust nodig hebt. Heel vaak kan dat gewoon helpen!

Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf