Nu op NH Radio:
OLM

HvA-studenten op zoek naar Amsterdamse verhalen

16 mei 2019 • Lunchroom

Eind april gingen mediastudenten van de HvA verspreid over alle bibliotheken van Amsterdam op zoek naar verhalen. Verhalen over opmerkelijke zaken, dagelijkse dingen of actueel nieuws.

Diemen onveilig

Het lijkt erop dat Diemen steeds onveiliger wordt. Stond de gemeente Diemen vorig jaar nog op plaats 26 in de lijst van meest onveilige gemeentes, dit jaar stond Diemen met stip op nummer 8. Met name het aantal straatroven, mishandelingen en inbraken nam toe. Student Elif Kan vroeg zich af of de Diemenaren onder de indruk waren van die toegenomen onveiligheid.

E-Bike

Vanaf 8 april moeten in Amsterdam de snorfietsen van de fietspaden af, maar er zijn alternatieven. Bijvoorbeeld de e-bike, en dan niet de huis-tuin-en-keukenfiets, maar de Chopper. Een fietsversie van de stoere motorfiets. Student Veerle Haan bezocht Niels van Kuik, oprichter en ontwerper van e-bike Choppers.

Oude Kerk

De oudste kerk van Amsterdam, de Oude Kerk, ligt midden op de Wallen. Daar zijn regelmatig muzikale tentoonstellingen. De laatste was die van kunstenaars Cardiff en Miller, daarbij waren bijzondere geluiden te horen. Student Sophie Rijkenberg ging luisteren en werd rondgeleid door publieksvoorlichter Esther Graftdijk.

Albert Cuyp

De Pijp is al jarenlang de Pijp niet meer. Vooral het toerisme in de wijk is toegenomen; grote trekpleister is de Albert Cuypmarkt. Maar terwijl het aantal toeristen toeneemt, daalt het aantal vaste klanten uit de buurt. Student Bart Obbink was benieuwd hoe de marktlui omgaan met die verandering.

Deel dit artikel

Een fragment van Lunchroom

Iedere werkdag tussen 12:00 en 15:00 uur het laatste nieuws, reportages van verslaggevers op locatie, een actuele gast in de studio, het weer met Jan Visser, de Rijdende Reporter en Bernd de Boer peilt de mening van Noord-Hollanders over actuele zaken in De Peiling. Presentatie: Patricia Nagelkerke.

Meer van Lunchroom