Die 60's Show
Nu op NH Radio:
Die 60's Show

“Kunt u ook een horrorclown spelen?”

30 oktober 2019 • Hi-Ha-Hilarius

Professionele clowns horen het steeds vaker: “Kunt u ook een horrorclown spelen?” Mede door films als IT en Joker zijn de horrorclowns helemaal hip. Maar op een kinderfeestje gaat het wel wat ver.

Vraag een gemiddelde Nederlander waar hij bang voor is en je zult regelmatig het woord  ‘clowns’ horen vallen. Hoe komt dat toch? Een clown is immers in essentie bedoeld om je aan het lachen te brengen en je vrolijk te stemmen. Uit onderzoek blijkt dat de angststoornis coulrofobie – een ziekelijke angst voor clowns – ontstaat als de hersenen een gewoonlijk neutrale stimulans zoals clowns gaan verbinden met een negatieve stimulans, zoals onbehagen of angst. Er klopt simpelweg iets niet.

Gelukkig komt het daadwerkelijk zelden voor dat iemand dit heeft, maar films als Joker en IT die momenteel in de bioscopen draaien, helpen hier natuurlijk niet bij. Hoogste tijd dus om de clown zoals hij hoort te zijn vandaag eens in het zonnetje te zetten en aandacht te geven. In Diemen woont clown JuJu. Onze Sjoerd ging bij haar langs. 

NH Radio - Hi-Ha-Hilarius
Clown JuJu over het fenomeen horrorclown
NH Radio - Hi-Ha-HilariusClown JuJu over het fenomeen horrorclown
Deel dit artikel

Een fragment van Hi-Ha-Hilarius

Elke maandag tot en met donderdag gaat Sjoerd Hilarius op zoek naar de meest spraakmakende, lachwekkende verhalen en maakt daar prachtige reportages van.

Hi-Ha-Hilarius is een vaste rubriek van Spitstijd met Aart en Barbara.

Meer van Hi-Ha-Hilarius