June tot Twaalf
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

Hoe swipe je een trauma weg?

26 mei 2020 • June tot Twaalf

Ben jij ook weleens bang in coronatijd? Raakt het jou dat je niemand kan knuffelen, voel je je bedreigt als je op straat loopt, of durf je niet meer naar de supermarkt? Je bent niet de enige. Psycholoog Carien Karsten schreef het boek Hoe swipe je een trauma weg? In het boek geeft zij tips om van de stress af te komen en ze geeft oefeningen om te ontspannen.

In coronatijd kan Carien niet alle cliënten meer ontvangen, daarom maakt zij ook video’s met tips en uitleg. In een zo’n video legt ze de twee vuisten methode uit. Het helpt om nare gevoelens los te laten. Bal je linkervuist, denk aan het allerergste, alle nare gevoelens. Doe dat voor dertig seconden en laat los. Bal daarna je rechtervuist. Nu moet je denken aan alle positieve, mooie en leuke dingen. Doe dit ook voor dertig seconden. Laat los, en schudt even je handen los.

Bal nu je rechtervuist en denk aan alle nare dingen. Als het goed is kan je het niet meer terughalen. Want je hebt je rechtervuist gekoppeld aan positiviteit. Iets anders wat kan helpen is het positief starten van je dag. Het werkt om een ritueel uit te voeren, begin je dag met een meditatie oefening, een aantal push-ups of spreek jezelf moed in. Zeg bijvoorbeeld dat het vandaag een mooie dag gaat worden. Positief denken is het begin! 

Te gast: Carien Karsten
Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf