De Ontbijttafel
Nu op NH Radio:
De Ontbijttafel

Het geheim van een goed stokbrood is te vinden in Noord-Holland

6 augustus 2020 • Hi-Ha-Hilarius

Je kunt je bord ermee schoonmaken, in je koffie of thee dopen en er iemand mee voor zijn gezicht slaan: stokbrood! Voor veel Nederlanders het meest gegeten stuk brood tijdens de vakantie. In Noord-Holland weten ze wel hoe ze een stokbrood moeten maken.

Vooral in Frankrijk is het een gewoonte even op slippers in de vroege ochtend naar de boulangerie te lopen voor een baquette. Het lijkt zo simpel, een stokbrood….maar volgens bakkers is de baquette met afstand het moeilijkst te bereiden stuk brood. Wat is dit bijzondere langwerpige vakantieding precies? Onze Sjoerd zocht het uit en kwam uit bij de Franse bakker Sébastien van Le Fournil in Amstelveen.

NH Radio - Hi-Ha-Hilarius
Het moeilijkste stukje brood: stokbrood!
NH Radio - Hi-Ha-HilariusHet moeilijkste stukje brood: stokbrood!
Deel dit artikel

Een fragment van Hi-Ha-Hilarius

Elke maandag tot en met donderdag gaat Sjoerd Hilarius op zoek naar de meest spraakmakende, lachwekkende verhalen en maakt daar prachtige reportages van. Hi-Ha-Hilarius is een vaste rubriek van Spitstijd met Aart en Barbara.

Meer van Hi-Ha-Hilarius