NH Radio Muziekmix
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

Het belang van EHBO bij kinderen

7 oktober 2020 • June tot Twaalf

Drs. Mama bestaat uit twee artsen, Mirte en Bregje, en samen zijn zij op missie om de geboortezorg in Nederland te veranderen. Ze geven niet alleen zwangerschapscursussen maar ook kinder EHBO cursussen.

Je moet er namelijk niet aan denken, je kind of kleinkind in een levensgevaarlijke situatie. Gelukkig zijn daar Mirte en Bregje die je leren welke gevaren reëel zijn en hoe je ermee om kunt gaan. De meeste ongelukken vinden in en rondom het huis plaats. Veel kun je van te voren voorkomen. Als je weet welke ongelukken dat zijn en hoe je erop kunt handelen, kun je veel meer ontspannen zijn met je kinderen. 

De meest reële ongelukken zijn vallen, vergiftiging, verstikking en verbranding. Zo is het belangrijk op je kindje te letten in de eerste uren nadat het op het hoofdje is gevallen. ‘Kinderen hebben de neiging nadat ze zijn gevallen, op te krabbelen en weer verder te spelen. Waardoor de ouders wellicht denken dat het oké is. Maar hersenletsel komt een paar uur laten opzetten. Dus is het belangrijk veranderd gedrag in de gaten te houden. Zodat je op tijd kunt handelen’.

Of wanneer er iets heets over het kind is gevallen. Het eerste wat je moet doen zijn de kleren en de luier van het kindje uittrekken en minimaal 20 min afspoelen met lauw warm water.

Je wil het absoluut niet meemaken, maar verstikking is de belangrijkste doodsoorzaak bij kinderen. Er wordt vaak gedacht dat verstikking door eten plaatsvindt, maar de meest voorkomende oorzaken zijn verdrinking en wiegendood. Als het toch misgaat, dan is snel handelen een levensreddend effect bij kleine kinderen. Reanimatie en beademing kan je kind redden. 

Het is heel naar en confronterend om stil te staan bij rampen die je kinderen kunnen overkomen. Maar als je weet waarop je je kind kunt beschermen en hoe je dingen kunt voorkomen. Dan draagt dat juist bij aan het beschermen van je kind. 

Een EHBO cursus volgen is dus ontzettend belangrijk. Je kunt de cursus bij Drs. Mama volgen op de Nieuwe Kerkstraat 26 in Amsterdam. Informatie kun je vinden op https://drsmama.com/ehbo/

NH Radio - June tot Twaalf
Bregje Feuth en Mirte Wibaut over EHBO bij kinderen
NH Radio - June tot TwaalfBregje Feuth en Mirte Wibaut over EHBO bij kinderen
Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf