Lunchroom
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

Help daklozen aan winterjassen!

8 december 2020 • June tot Twaalf

De koude decembermaand is weer aangebroken, het wordt weer kouder, het lijkt dan ook zo vanzelfsprekend dat we met z’n allen lekker warm binnen zitten. Bij de kachel, met een kop koffie of een mok warme chocolademelk. Helaas geldt dat niet voor iedereen. Stel je eens voor dat je helemaal geen thuis hebt? Sterker nog, geeneens een plek hebt om te slapen en je de hele nacht noodgedwongen buiten op pad bent. Dakloze Amsterdammers brengen grote delen van hun dagen, en vaak ook nachten, buiten door. Ze moeten meestal ver lopen van de ene naar de andere opvang locatie. Door kou, storm en regen. Dan is een jas die je warm en droog houdt onmisbaar.

Wij spraken Jola Gosen van stichting de Regenboog groep die zich bekommerd om deze groep. “Wij helpen dakloze stadsgenoten in Amsterdam (…) wij zijn op zoek naar jassen!” De Regenboog Groep roept iedereen op goede heren winterjassen, -sjaals, -handschoenen en -mutsen die niet worden gebruikt te doneren. Én slaapzakken. Samen zijn dit de belangrijkste warmhouders voor daklozen in de winter. Ook winkels worden verzocht om wintergoed dat maar in de rekken blijft hangen, of onverkochte partijen slaapzakken, te schenken.

Mocht je geen van deze spullen over hebben of geen tijd hebben om langs een van de inloophuizen te komen, dan kun je toch helpen. SMS dan WARMTE naar 4333. Hiermee doneer je eenmalig drie euro, wat direct ten goede komt aan warme winterspullen voor daklozen. Als bedrijf kun je natuurlijk ook een financiële bijdrage voor jassen en ander warm winter goed doen.

Beluister hieronder het fragment:

NH Radio - June tot Twaalf
Jola Gosen over jassen voor daklozen
NH Radio - June tot TwaalfJola Gosen over jassen voor daklozen
Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf