De Ochtendshow
Nu op NH Radio:
De Ochtendshow

Helemaal hot: de quarantaineplant!

14 april 2020 • Hi-Ha-Hilarius

Het zijn drukke tijden voor bouwmarkten en met name tuincentra. Er wordt veel in de tuin of balkon gewerkt, maar ook aan binnen wordt gedacht. De zogenaamde quarantaineplant gaat vooral hard. Deze plant ‘kweekt’ zichzelf in een afgesloten fles. Groenexpert Judith Baehner uit Amsterdam ontwikkelde een starterspakket om je eigen 5 liter terrarium fles te maken. 

Planten afgesloten in een pot bewaren is niet nieuw. In de 19e eeuw kwamen ze erachter dat planten en zaden verreweg het beste bewaard bleven op deze isolerende wijze. Het idee is simpel, doe er een plantje in met grind, koolstof, wat aarde, mos en doe de kurk erop! Inmiddels zijn er ‘quarantaineplanten’ bekend waar al ruim 57 jaar de dop er niet vanaf is geweest. En ja, deze plant is nog springlevend! Mocht je nu ook zo’n plant willen maken luister dan voor de gehele uitleg hieronder naar Sjoerd Hilarius die een cursus ‘make-your-own quarantaineplant’ kreeg van Judith Baehner. En voor de beelden, kijk dan naar het filmpje hieronder!

NH Radio - Hi-Ha-Hilarius
Doe-het-zelf quarantaineplant
NH Radio - Hi-Ha-HilariusDoe-het-zelf quarantaineplant
Deel dit artikel

Een fragment van Hi-Ha-Hilarius

Elke maandag tot en met donderdag gaat Sjoerd Hilarius op zoek naar de meest spraakmakende, lachwekkende verhalen en maakt daar prachtige reportages van.

Hi-Ha-Hilarius is een vaste rubriek van Spitstijd met Aart en Barbara.

Meer van Hi-Ha-Hilarius