Spitstijd
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

Heb jij last van vliegangst? Zo kom je ervan af!

Kelly Otte naast Atilay Uslu, eigenaar van Corendon
3 januari 2019 • Lunchroom

Als het vakantie is pakken veel mensen het vliegtuig op weg naar de sneeuw óf juist de zon! Toch zijn er ook steeds meer mensen die niet meer willen vliegen omdat ze vliegangst hebben. Kelly Otte is al bijna 30 jaar piloot en geeft cursussen over vliegangst. Deze cursussen werken zo goed, dat hij er een boek over heeft geschreven: “Overwin je vliegangst”.

Kelly is zelf nooit bang geweest om de lucht in te gaan. “Ik vind het alleen maar heel mooi om te vliegen. Ik vind het een van de mooiste dingen die je kunt doen”, vertelt hij. Helaas denkt niet iedereen er zo over. Veel mensen kampen met hevige vliegangst. “Uiteindelijk is men bang om dood te gaan”, vertelt Kelly.

Op de cursussen komen mensen met verschillende soorten en gradaties van vliegangst. Sommigen hebben nog nooit gevlogen en zijn bang voor het onbekende, anderen hebben een keer iets engs meegemaakt en durven daarom niet meer te vliegen. Volgens Kelly komt 98% uiteindelijk toch van de vliegangst af. Zijn boek kan daarbij helpen: daarin staat allerlei praktische en technische informatie over het vliegen, maar ook bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen en andere tips om rustiger te worden tijdens de vlucht.

Zo vertelt hij dat de voorbereiding voor de reis altijd goed moet zijn. “Je moet niet gestresst naar het vliegveld komen. Want angst wordt gevoed door stress.” Neem daarom ruim de tijd en ga desnoods even shoppen als afleiding”. Tijdens de vlucht is het verstandig om je niet teveel terug te trekken in jezelf. En het helpt volgens Kelly ook enorm om even een stukje heen en weer in het vliegtuig, natuurlijk wel alleen als de stoelriemen los mogen!

Benieuwd naar wat Kelly verder te vertellen had? Luister het hele interview hier terug:

Deel dit artikel

Een fragment van Lunchroom

Iedere werkdag tussen 12:00 – 15:00 uur het laatste nieuws, reportages van verslaggevers op locatie, een actuele gast in de studio, het weer met Jan Visser, de Rijdende Reporter en Bernd de Boer peilt de mening van Noord-Hollanders over actuele zaken in De Peiling.

Meer van Lunchroom