NH Radio Muziekmix
Nu op NH Radio:
NH Radio Muziekmix

Heb jij last van storing in je stress-systeem?

16 november 2018 • Lunchroom

Druk, druk, druk. Tegenwoordig is iedereen altijd maar druk. En dat blijkt ook eigenlijk wel uit cijfers over ziekteverzuim en burn-outs. Maar liefst 1 op de 7 werkenden heeft ernstige stressklachten en zit daarom ook thuis. Thijs Launspach heeft een anti-stress boek geschreven met tips om stress de baas te blijven.

Hij vertelt dat er veel ruimte zit tussen stress en een burn-out. “Een burn-out zie ik als de noodrem van je lichaam”, zegt hij. Tijdens een burn-out kun je niks meer. “Ik vergelijk het weleens met een spier, waarin een burn-out een soort blessure is aan je stress-systeem”, vertelt hij verder.

Maar wist jij al dat een burn-out het meest voorkomt bij vrouwen? Of is het gewoon een soort taboe onder mannen en durven ze er niet voor uit te komen? En zzp’ers kunnen beter met stress omgaan dan werknemers met een vast contract. Maar waar kan het nou precies aan liggen dat je een burn-out krijgt?  

Luister het hele interview hier teurg:

Deel dit artikel

Een fragment van Lunchroom

Iedere werkdag tussen 12:00 en 15:00 uur het laatste nieuws, reportages van verslaggevers op locatie, een actuele gast in de studio, het weer met Jan Visser, de Rijdende Reporter en Bernd de Boer peilt de mening van Noord-Hollanders over actuele zaken in De Peiling. Presentatie: Patricia Nagelkerke.

Meer van Lunchroom