Spitstijd
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

“Haal eens een tegel uit je tuin!”

9 april 2020 • Hi-Ha-Hilarius

Nooit eerder werd er zoveel en zolang in de tuin gewerkt als de afgelopen dagen. Niet alleen vanwege het mooie weer maar ook omdat wij natuurlijk weinig kanten op kunnen. De hogedrukspuit is inmiddels een standaard geluid geworden sinds de Corona-crisis. De meeste tuinen zitten vol bruikbare kruiden zonder dat je het misschien doorhebt. Veel daarvan kunnen in thee of eten. Wacht dus even met die hogedrukreiniger. 

De tip van de tuinexperts en alle kruidendames en kruidenmannen in ons land is simpel: haal eens een paar tegels weg, plant er iets in OF wacht gewoon even.  Denk niet dat alles wat laag bij de grond zit en stekelig is direct onkruid kan zijn. Vaak groeien er dingen in je tuin die je ontzettend goed kan gebruiken voor verschillende doeleinden. Nederlands bekendste kruidenvrouw Trudy van Diepen uit Oosterblokker legt hieronder uit wat je zowel tegen kunt komen in je tuin…..zelfs in jouw tuin!

NH Radio - Hi-Ha-Hilarius
Dit groeit er in je tuin!
NH Radio - Hi-Ha-HilariusDit groeit er in je tuin!
Plaats: oosterblokker
Deel dit artikel

Een fragment van Hi-Ha-Hilarius

Elke maandag tot en met donderdag gaat Sjoerd Hilarius op zoek naar de meest spraakmakende, lachwekkende verhalen en maakt daar prachtige reportages van. Hi-Ha-Hilarius is een vaste rubriek van Spitstijd met Aart en Barbara.

Meer van Hi-Ha-Hilarius