Bijna Weekend
Nu op NH Radio:
Bijna Weekend

Groene vingers met het boek “Plantenliefde”

21 oktober 2020 • June tot Twaalf

Heel Nederland werkt tegenwoordig thuis. Een rondje door de kantoortuin zit er niet meer in, maar je kan natuurlijk wel je eigen huis tot een groene oase omtoveren. Om je daarbij te helpen maakte Judith Baehner het boek “Plantenliefde”.

Kamerplanten verzorgen, verzamelen, stylen, stekken en meer. Judith Baehner weet er werkelijk alles van en deelt graag wat tips. “Je gaat eigenlijk een soort relatie aan met een plant als je die koopt. Als jij een heel verzorgend type bent, kan je beter geen cactus nemen. Want die hoeft niet zoveel water. Maar een plant verzorgen is natuurlijk meer dan alleen maar water geven. Je moet kijken of de plant niet in de tocht staat en of hij een beetje licht krijgt. Een plant heeft natuurlijk ook voeding nodig, die is op drie maanden nadat de plant bij de kweker vandaan komt”, vertelt Judith. 

Een plant verplaatsen kan overigens niet zomaar, deze kan namelijk stress krijgen. Judith: “Vooral in de wintertijd vinden sommige plantensoorten dit niet fijn. Het kan plots kouder zijn, of er is minder of veel meer licht. Daar kunnen ze van schrikken en bijvoorbeeld de bloemen loslaten.”

Wil je weten wanneer je te veel of te weinig water geeft, leren stekken of simpelweg je plant succesvol in leven moet houden. Luister dan de hele uitzending of koop het bijna 300 pagina dikke boek van Judith.

NH Radio - June tot Twaalf
Groene vingers met het boek "Plantenliefde"
NH Radio - June tot TwaalfGroene vingers met het boek "Plantenliefde"
Te gast: judith baehner
Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf