De Ochtendshow
Nu op NH Radio:
De Ochtendshow

Groene vingers én lekker kunnen koken!

1 juli 2020 • June tot Twaalf

Reny Muller en Amber Carchedi uit Haarlem en Amsterdam noemen zichzelf ‘De meisjes van de moestuin’. Op hun blog vertellen ze alles over het planten en laten groeien van gewassen, maar ook laten ze zien hoe je nou echt lekker kunt eten met producten uit eigen tuin.

Amber: “Er is natuurlijk een beetje een stigma dat eten uit eigen tuin alleen maar gezond is en niet per se lekker. Dat wilde ik veranderen. Sla uit eigen tuin is super knapperig, heel lekker!” Amber staat dan ook het meeste in de keuken. Reny wil daarentegen graag met de vingers in de aarde. Reny: “Ik vind het leuk als een gewas niet alleen eetbaar is, maar ook mooi. Je hebt bijvoorbeeld paarse boerenkool. Dat staat hartstikke leuk op het balkon!” Als de gewassen geoogst kunnen worden geeft Reny de groenten over aan Amber. Zij zoekt er mooie recepten bij. Amber: “Ik ga altijd uit van de smaak, het allerbelangrijkste is dat het lekker is.”
 
Naast de gewassen maken Amber en Reny ook likeur en limonade. Met alcohol, fruit en suiker kom je heel ver, grappen de meiden. Op hun blog willen beide meiden graag een inspiratie vormen voor anderen. Amber: “We kennen elkaar al jaren. Op een verjaardag zeiden we eens ‘joh, we moeten wat samen gaan doen’. Vaak komt er niks van zulke plannen terecht, maar ik ben blij dat dit echt goed heeft uitgepakt.”
Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf