Keur in de Middag
Nu op NH Radio:
Keur in de Middag

Granola maken met Rutger Bakt!

2 oktober 2020 • June tot Twaalf

Rutger is terug van weg geweest en ook deze week staat hij weer voor je klaar met een nieuw recept! Deze week leert hij je hoe je granol moet maken!

  • Ingrediënten 
  • 200 gr havervlokken
  • 75 gr blanke amandelen, grof gehakt
  • 75 gr pecannoten, grof gehakt
  • 50 gr pompoenpitten
  • 60 gr honing
  • 60 gr kokosolie
  • 100 gr donkere rozijnen
  • 100 gr gedroogde abrikozen, in stukjes

 

Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de havervlokken, de gehakte amandelen, de gehakte pecannoten en de pompoenpitten in een kom en meng ze. Doe de honing en de kokosolie in een steelpan en verwarm deze al roerend tot een vloeibare massa. Giet dit honingmengsel – als alle kokosolie gesmolten is – in de kom en roer alles goed door. Verdeel de granola vervolgens over de bakplaat.

Bak de granola 20 tot 30 minuten, tot alles goudbruin is. Schep de granola na elke 10 minuten om. Laat de granola afkoelen op de bakplaat. Meng de rozijnen en de stukjes gedroogde abrikozen erdoor en bewaar de granola luchtdicht verpakt.

Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf