NH Radio Muziekmix
Nu op NH Radio:
NH Radio Muziekmix

Goed nieuws voor alle vakantieliefhebbers!

12 juni 2020 • June tot Twaalf

Vanaf 15 juni krijgen meerdere landen binnen Europa een ‘gele’ status, en daarmee is er nog maar een klein risico om te reizen. Frank Oostdam van het ANVR is ook positief verrast: “vier weken geleden had ik dit niet kunnen geloven. Het is toch vrij snel gegaan.” Natuurlijk blijft er altijd een risico aanwezig, zoals reizen met het vliegtuig. Anderhalve meter afstand houden is dan niet mogelijk. Er zijn uiteraard wel controles vooraf, en ook is het dragen van een mondkapje verplicht. Let zelf op dat je niet te veel door het gangpad loopt, en waarschijnlijk gaan stewardessen minder rond met eten en drinken.

Daarnaast is er nog meer goed nieuws voor de consument. Eerder gaven Transavia en KLM geen geld terug als de reis werd geannuleerd, maar kreeg je een reisvoucher. Dat is nu teruggedraaid. Je mag kiezen tussen een reisvoucher en het terugkrijgen van je geld, dit geldt ook met terugwerkende kracht.

Blijf wel goed kijken wat het reisadvies vanuit Nederland is naar andere landen toe. Als je op eigen houtje naar een land gaat met een oranje reisadvies gaat Nederland je niet helpen om terug te komen mocht dat nodig zijn. Kijk voor het meest actuele reisadvies op www.nederlandwereldwijd.nl

Te gast: Frank Oostdam
Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf