NH Radio Muziekmix
Nu op NH Radio:
NH Radio Muziekmix

Get fat with me; aandacht voor aankomen

23 juni 2020 • June tot Twaalf

Afvallen; voor heel veel mensen een dagelijkse struggle. Maar wat nou als het omgekeerde het geval is? Ondergewicht is een onderwerp dat niet veel wordt besproken, informatie vinden over aankomen is daarom erg moeilijk. Karima El Bakkali richtte het platform ‘Get fat with me’ op, waar ze mensen met ondergewicht informeert en inspireert om aan te komen. 

Karima: “Toen ik 14 jaar was had ik ondergewicht. Ik wilde graag aankomen, maar nergens kon ik goede informatie vinden. Iedereen zei altijd dat ik maar gewoon veel moest eten. Het Voedingscentrum adviseerde om extra rijst en aardappelen te eten. Ik vroeg me af waarom en hoe het nou precies zat. Zo startte mijn zoektocht naar de juiste voedingsmiddelen om aan te komen. Ik voelde me soms best alleen. Veel mensen willen afvallen, ik kende niemand in mijn omgeving die ook wilde aankomen. Uiteindelijk kwam ik in een WhatApp-groep terecht met andere mensen die ook last hadden van ondergewicht. We deelden onze verhalen en gaven tips. Ik voelde de noodzaak om er iets meer mee te doen, daarom richtte ik ‘Get fat with me’ op.”

Op het platform zijn tips te lezen om gezond aan te komen en kunnen mensen met elkaar in gesprek. Karima: “Ik ben blij dat ik nu een plek heb gecreëerd waarmee ik mensen kan helpen. Dat mistte ik zelf heel erg toen ik wilde aankomen. Daarnaast is het goed dat het onder de aandacht komt, want heel weinig mensen weten hier van af of ze zien het niet als probleem.”

Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf