NH Radio Muziekmix
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

Ga je mee met de ANWB?

29 mei 2020 • June tot Twaalf

De zomervakantie staat op losse schroeven. Maar een uitje in eigen land lijkt te moeten lukken. Vanaf deze week hoor je elke vrijdag bij June tot Twaalf een uittip van de ANWB. 

Marieke Haafkens geeft de eerste tip, This is Holland in Amsterdam! Op 1 juni werden de deuren weer geopend.  Je maakt hier een vogelvlucht over het hele land: “Het is ook een bijzondere ervaring, want je stoel beweegt, je voelt de wind en een paar druppels water.”

Wat Marieke ook leuk vindt is dat je zoveel inspiratie op kan doen: “We kunnen niet naar het buitenland, dus veel mensen willen iets doen in eigen land. Als je zo boven de verschillende landschappen hangt, kan je best kijken of je iets ziet waar je in het echt naartoe wil gaan. Daarnaast zijn alle seizoenen meegenomen, je maakt dus echt een reis over het land in verschillende jaargetijden.”

Een ticket kost €17,50 per persoon, maar als je het via de ANWB boekt krijg je €5,- korting! Daarnaast krijgen we wekelijks een wandeltip. Dit keer een wandelroute in het Noord-Hollandse duinreservaat. De wandeling begint in Bergen aan Zee, het gebied is 5.300 hectare groot. Een kaartje voor het natuurgebied kost slechts €1,80. Marieke: “Als je naar binnenloopt, ben je in een paar minuten in een heel ander landschap. Dat vind ik er persoonlijk zo bijzonder aan. In het begin loop je in een soort zand- en duinlandschap. Onderweg kom je steeds meer begroeiing tegen.” Halverwege is er een uitkijkduin, vanaf daar kan je het hele gebied overzien. Het is zeker de moeite waard om daar heen te gaan en de wandelschoenen aan te trekken!

NH Radio - June tot Twaalf
Marieke Haafkens geeft je uittips
NH Radio - June tot TwaalfMarieke Haafkens geeft je uittips
Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf