NH Radio Muziekmix
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

Ga je mee met de ANWB?

9 oktober 2020 • June tot Twaalf

De Herfstvakantie staat voor de deur, daarom is Marieke Haafkens terug met drie leuke tips voor ‘Ga je mee met de ANWB?’.

1) Forteiland Pampus. Ben je op zoek naar avontuur? Vaar dan met de boot vanuit Muiden of Amsterdam IJburg naar het historische Forteiland Pampus en ga terug in de tijd. Op het onbewoonde Forteiland kan je vrij ronddwalen of je laten leiden door een gids. Stap in de luchtballon van Het Geheime Wapen en vlieg over de verdedigingsring rondom Amsterdam. Of doe een speurtocht door donkere gangen en beklim het fortdak met een fantastisch uitzicht.

Genieten van een goede kop koffie of een seizoensgerecht kan in het Pampus Paviljoen. Het gezegde ‘Voor Pampus liggen’ komt je vast wel bekend voor, maar weet je ook waar het vandaan komt? Ontdek het antwoord op Forteiland Pampus. Forteiland Pampus verlengt haar openingstijden en zal in de weekenden van november ook te bezoeken zijn!

2) Wandelroute Haarlem: Symbiose van oud en nieuw. Haarlem staat te boek als de vijfde monumentenstad van Nederland. Imposante gebouwen, hofjes, kerken en musea liggen aan en rond de Grote Markt, een van de bekendste pleinen van Nederland. Maar Haarlem biedt meer: samen met jongere architectuur vormen de oude gebouwen een pikant geheel van oud en nieuw. Nu eens als gebouwen naast elkaar, dan weer vervlochten in één enkel pand. Deze wandeling leidt langs een aantal architectonische hoogtepunten. Extra tipje hierbij: Frans Hals museum. Hier is momenteel de tentoonstelling ‘mag het al mooi zijn’ met kunstwerken die de artiesten zelf gewoon mooi vinden. Hier is de route te vinden: www.anwb.nl

3) Mocht je nog geen zin hebben om door Haarlem te wandelen. Stap dan op de boot! De historische binnenstad van Haarlem is nog mooier vanaf het water. Tijdens deze tocht vaar je in 50 minuten door de grachten, singels en rivier het Spaarne en langs diverse bezienswaardigheden. Tijdens de rondvaart wordt door een audioguide aan boord het alles over de historie van Haarlem verteld. (ANWB Ledenkorting: 30%)

NH Radio - June tot Twaalf
Uittips van de ANWB
NH Radio - June tot TwaalfUittips van de ANWB
Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf