Spitstijd
Nu op NH Radio:
Spitstijd

Ga je mee met de ANWB?

3 juli 2020 • June tot Twaalf

Nancy Trentelman heeft wekelijks uittips voor in eigen land!

1) Fietsen in de natuur; een heerlijke bezigheid op een zomerdag. Fietsroute ‘Blanke top der Duinenroute’ is een tocht van 64 kilometer in het mooie Schoorl. Via Bergen fiets je zo het duinreservaat in. Een kaartje kost € 1.80 en het gebied kenmerkt zich door de verschillende bomen, planten en bloemen. Daarnaast lopen er wilde pony’s rond. Een prachtige route om te beleven op de fiets; dat kan in een dag. Maar in etappes is deze ook goed te doen, met bijvoorbeeld een overnachting tussendoor.

2) Niet te missen deze zomer, de rondvaart op de Amsterdamse grachten. Het is vooral bekend onder buitenlandse toeristen, maar het is erg leuk om ook zelf te doen. Zeker nu er minder buitenlandse toeristen in Amsterdam te vinden zijn. Met de boot vaar je langs bekende en bijzondere plekken van Amsterdam, die beleef je toch weer anders vanaf het water. Als je een ticket koopt via de ANWB krijg je 30% korting. Je kunt kiezen uit een rondvaart overdag of ‘s nachts.

3) Deze activiteit is weggelegd voor alle bloemenliefhebbers. Floriworld in Aalsmeer is een ervarings- en expertisecentrum voor de bloemensector. De maker van deze attractie, Bert Kranendonk, bedacht eerder ook de Heineken experience. Er zijn 14 experience kamers met prachtige shows, een topflorist laat je zien hoe je de mooiste boeketten kunt maken en je kunt zelfs eetbare bloemen proeven. Er is een film in 4D en je sluit je bezoek af met een spetterende vuurwerkshow van bloemen. ANWB verkoopt de kaartjes met 20% korting.

Met deze tips kom jij de zomer weer door!

Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf