Spitstijd
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

Floor Jansen maakte Tim Akkerman op televisie aan het huilen

9 oktober 2019 • Spitstijd

Zanger Tim Akkerman is overspoelt door positieve reacties, na het optreden van Floor Jansen tijdens het programma Beste Zangers. Zij zong daar het nummer ‘Winner’, van Tim. Het is een persoonlijk lied, hij schreef het voor zijn gehandicapte broer. Voor de zanger kwam het lied harder binnen dan ooit. ‘Het is heel bijzonder als je wordt toegezongen. Ik had er voor mijzelf een vorm in gevonden om tijdens het zingen van dat nummer niet emotioneel te worden. Omdat iemand anders het zingt, is het lied op dat moment even niet meer van jou. Als iemand op twee meter afstand van je jouw eigen nummer zingt, heb je tijd om te denken over wat je daadwerkelijk hebt geschreven. Het is heel intiem, het kwam op dat moment goed bij mij binnen en ik was dan ook heel emotioneel’. 

Zijn keuze voor Vinyl Vrijplaats? ‘Badlands’, van Bruce Springsteen. ‘Dit was het eerste nummer dat ik hoorde van Springsteen en hier zitten alle elementen in wat een lied moet hebben’. Bruce is een groot voorbeeld voor Tim, hij zou de zanger dan ook heel graag ooit nog eens ontmoeten. ‘Dit staat al jaren hoog op mijn bucketlist’. Luister hieronder naar het gesprek met Tim Akkerman bij Spitstijd, met Aart en Barbara. 

 

NH Radio - Spitstijd
Floor Jansen maakte Tim Akkerman op televisie aan het huilen
NH Radio - SpitstijdFloor Jansen maakte Tim Akkerman op televisie aan het huilen
Deel dit artikel

Een fragment van Spitstijd

Iedere maandag t/m donderdag live met het laatste nieuws, De Peiling en nog veel meer Sterke Verhalen en de Vinyl Vrijplaats, waar luisteraars het bijzondere verhaal achter een LP of single vertellen. Presentatie: Barbara Mulder. Contact: [email protected]

Meer van Spitstijd