June tot Twaalf
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

Eerste bomen geplant in het Voedselbos

13 februari 2021 • De Agenda

Het is koud en grijs, maar gelukkig wel droog. Enige haast voor het planten van de eerste groep bomen voor het Voedselbos aan de noordkant van het Streekbos is wel geboden wegens het naderende winterweer. Vrijdag 5 februari – steken Jacob Jeltes namens IVN West-Friesland en Piet Copier van het Recreatieschap Westfriesland de handen uit de mouwen en de spaden in de grond.

Samen met een kleine ploeg IVN natuurwerkers en vrijwilligers met machines die de zware klei verplaatsen waar nodig is. De eerste 40 bomen en struiken staan nu in de vette, natte klei van De Haling. Eind februari volgt de tweede serie. Volgend jaar bestaat IVN West-Friesland 50 jaar en dan wordt het Voedselbos De Haling officieel geopend. Met activiteiten daar om heen. Hopelijk kan er dit jaar – als Corona het toestaat – een rondleiding wordt georganiseerd voor alle donateurs.

Zelf nog een leuke uittip? Zin in een uitstapje dit weekend? Bel tijdens de uitzending naar 088-8505152, spreek een voicemail in op 088-8505707 of mail [email protected].

Te gast: Astrid Bijster
Deel dit artikel

Een fragment van De Agenda

Zin in een uitstapje dit weekend? Heb je zelf een uittip? Bel tijdens de uitzending naar 088-8505152, of spreek de voicemail in op 088-8505707. Contact: [email protected].

Meer van De Agenda