Spitstijd
Nu op NH Radio:
Spitstijd

Duitsland is bij Nederlanders populairder dan ooit!

7 juli 2020 • June tot Twaalf

Door Corona blijven we deze zomer dicht bij huis en vieren vakantie in eigen land. Maar je kan natuurlijk ook over de grens gaan. Ook deze zomer starten we dus met onze jaarlijkse ‘Vakantielanden-rubriek’. Alexandra Johnen van het Duits verkeersbureau geeft  de leukste plekjes om te bezoeken bij onze oosterburen. 

Duitsland is bij de Nederlanders populairder dan ooit. Het heeft prachtige natuurgebieden, bruisende steden zoals Berlijn en Hamburg. Mooie bestemmingen met een kortere reistijd zijn Keulen en Bonn. Dit jaar is Bonn “Beethovenstad”, dus wie van muziek houdt moet vooral daar heen. De steden Leipzig en Dresden zijn op dit moment nog verborgen parels volgens Alexandra Johnen. “Deze steden zijn iets verder rijden dan Keulen maar vol met cultuur, prachtige gebouwen en bruisen van leven. Ze worden eigenlijk altijd overgeslagen en dat is zonde”, stelt Alexandra. 

Eten in Duitsland bestaat allang niet meer alleen maar uit schnitzels en curryworst. Overal is wel een goed restaurant te vinden met voor ieder wat wils. Ook wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Duitsland. binnen een kleine vier uur rijden sta je al midden in het Moezelgebied. Hier worden de meest fantastische (en goedkope!) wijnen geproduceerd. Ook is het steeds vaker mogelijk om bij de wijnboeren op het terrein te overnachten. 

Wie naar Duitsland gaat moet wel rekening houden met een paar extra  maatregelen. “Het is goed om een paar extra mondkapjes mee te nemen. In winkels, musea en restaurants en het OV moeten mondkapjes worden gedragen. Voor de rest zijn de regels vrijwel gelijk aan die van Nederland”, aldus Alexandra.

U kunt op vakantie naar Duitsland maar blijf waakzaam. De maatregelen verschillen per deelstaat en kunnen van de ene dag op de andere dag veranderen. Bij een lokale uitbraak kunnen er tijdelijk opnieuw lokale beperkende maatregelen worden ingesteld. Dit kan bijvoorbeeld een contact- of overnachtingsverbod zijn. Check daarom altijd zelf vooraf de situatie ter plekke, bij voorkeur op de website van de lokale autoriteiten. Bij een nieuwe uitbraak kan de situatie lokaal plotseling veranderen. Volg altijd de Nederlandse en de lokale corona regels op en kijk voor uw vertrek op www.nederlandwereldwijd.nl

NH Radio - June tot Twaalf
Alexandra Johnen over Duitsland als vakantieland
NH Radio - June tot TwaalfAlexandra Johnen over Duitsland als vakantieland
Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf