Muziek voor volwassenen
Nu op NH Radio:
Muziek voor volwassenen

Dierendokter in de stad: “Van kanaries en katten tot apen en leeuwen op de behandeltafel…”

9 januari 2019 • Lunchroom

Marno Wolters zet zich al bijna 45 jaar in voor de dieren in Amsterdam. Hij werkt voor Artis, Stichting Aap, vogel- en zoogdierenopvang De Toevlucht én bij dierenkliniek Europaplein in Amsterdam. De gemeente kende hem zelfs een hoge onderscheiding toe voor zijn inzet.

Zijn eerste baan was in een praktijk aan de Weteringschans in Amsterdam. “Naast huisdieren behandelden ze daar ook de meest vreemde andere dieren. En voordat ik het wist, liep ik 3 maanden later zelf ook met een tasje gevuld met spulletjes door de dierentuin en was ik daar de dokter die het op moest lossen. Nou dat was een heel gedoe hoor. Je bent afgestudeerd en hebt heel veel theoretische kennis, maar je praktische kennis is nog niet echt ontwikkeld”, aldus Marno. In de praktijk heeft hij veel geleerd.

Er kwamen particulieren met bijzondere dieren naar de praktijk maar ook verschillende stichtingen kwamen er langs, zoals Stichting Aap. Ze kwamen dan langs met een aapje en dachten: “Nou zij hebben verstand van bijzondere dieren, dus daar gaan we naartoe”, vertelt Marno. En zo heeft hij door de jaren heen niet alleen katten, honden en kanaries op de behandeltafel gehad, maar ook leeuwen, apen en varanen. Best bijzonder dus voor een dierendokter die in de stad werkt!

Luister het hele interview hier terug:

Deel dit artikel

Een fragment van Lunchroom

Iedere werkdag tussen 12:00 en 15:00 uur het laatste nieuws, reportages van verslaggevers op locatie, een actuele gast in de studio, het weer met Jan Visser, de Rijdende Reporter en Bernd de Boer peilt de mening van Noord-Hollanders over actuele zaken in De Peiling. Presentatie: Patricia Nagelkerke.

Meer van Lunchroom