June Tot Twaalf
Nu op NH Radio:
June Tot Twaalf

Deze studenten maakten een ruimtereis… naar Hawaï! 

18 augustus 2020 • Lunchroom

Het maken van een ruimtereis is voor de meeste mensen een nog onbereikbare fantasie. Maar voor de Amsterdamse studenten Annelotte Weert en Sebastian Mulder is dit bijna werkelijkheid geworden. Zij maakten een ruimtereis maar dan naar Hawaï! Twee weken lang zaten zij samen met een klein team in een oude maanbasis van NASA en leefden zij alsof ze echt op Mars of op de maan verbleven.

Zelfs het eten was hetzelfde als dat van echte astronauten (gevriesdroogd, en dat heeft veel tijd nodig om klaar te maken!). En als ze naar buiten gingen, mocht dat niet langer dan drie uur en moesten ze een speciaal ruimtepak aan met helm en zuurstoftank erbij. In het programma Lunchroom vertelden ze wat het doel was van deze aardse ruimtereis en hoe zij hun verblijf in de NASA-basis hebben ervaren.

Deel dit artikel

Een fragment van Lunchroom

Iedere werkdag tussen 12:00 – 15:00 uur het laatste nieuws, reportages van verslaggevers op locatie, een actuele gast in de studio, het weer met Jan Visser, de Rijdende Reporter en Bernd de Boer peilt de mening van Noord-Hollanders over actuele zaken in De Peiling.

Meer van Lunchroom