De Peiling
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

Dermatoloog van het jaar 2019 geeft 5 tips voor je huid!

20 mei 2020 • June tot Twaalf

Niemand minder dan Menno Gaastra, dermatoloog van het jaar 2019, geeft vijf tips voor je huid in het programma June tot Twaalf!

  1. Smeer je handen in met iets vets. Als je je handen wast, was je het beschermlaagje mee. Door ze weer in te smeren met een crème bescherm je je handen. Je kan dit niet zo vaak mogelijk doen. Dus smeren maar!

  2. Je hoeft niet veel geld uit te geven aan een goede crème, want bijna alle crèmes hebben hetzelfde effect. Je kan zelfs een voetcrème op je handen smeren of een handcrème op je lichaam. 

  3. Rimpels ontstaan door zonlicht. Bescherm jezelf dus goed met een pet, hoed, lange mouwen en zonnebrandcrème. Je huid slaat de hoeveelheid zonlicht die je in je hele leven hebt gehad op. Door jezelf zo min mogelijk bloot te stellen aan zonlicht krijg je minder rimpels, heb je minder kans op huidkanker en krijg je minder snel pigmentvlekken. Uiteraard is de zon wel belangrijk voor vitamine D!

  4. Geloof niet in de term ‘dermatologisch getest’, want het resultaat staat nooit op de verpakking vermeld. Als je op je arm tuft en je kijkt wat het doet, is dat al dermatologisch getest. Niet intrappen dus!

  5. Door een crème op je gezicht te smeren met vitamine A zuur gaat de huid heel licht irriteren. Het wordt daardoor iets dikker, dat vermindert de fijne rimpeltjes. 

Heb je zelf vragen aan dermatoloog Menno Gaastra? Stuur dan een mail naar [email protected] Binnenkort is Menno weer te gast en wie weet beantwoordt hij jouw vraag!

Te gast: Menno Gaastra
Deel dit artikel

Een fragment van June tot Twaalf

June Hoogcarspel laat de verhalen horen van de Noord-Hollander. Ze helpt waar ze kan. En ze heeft boeiende studiogasten waarmee je heerlijk de ochtend doorkomt.

Meer van June tot Twaalf