Deze week hebben we een heerlijk recept voor gevulde uien!
Wat heb je nodig (voor 4 personen)?
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de hele ui gedurende 10 minuten in de groentebouillon, zorg ervoor dat ze net onderstaan). Giet ze af, bewaar de bouillon, en laat de uien afkoelen. Na het afkoelen snij je het kapje eraf. Hol ze voorzichtig uit en snipper de inhoud fijn (alleen de buitenste laag blijft over).
Verhit wat olie en fruit de uisnippers en de knoflook aan. Voeg de champignons toe en laat ze 1 minuutje op hoog vuur meebakken, blijf goed roeren. Rooster vervolgens de gemalen cashewnoten in een droge pan.
Meng de ui/champignons mix met de cashewnoten, de peterselie en wat paneermeel. Haal het mengsel goed door elkaar en kruid af naar smaak met peper en zout. Vul de uitgeholde uien met het mengsel en zet ze in een ingevette ovenschaal.
Giet wat van de bouillon in de ovenschaal en bak de uien ± 20 minuten in de oven. Serveer de uien direct voor het lekkerste resultaat.
Zin in een uitstapje dit weekend? Heb je zelf een uittip? Bel tijdens de uitzending naar 088-8505152, of spreek de voicemail in op 088-8505707. Contact: [email protected].