NH Radio Muziekmix
Nu op NH Radio:
NH Radio Muziekmix

De ui-tip van deze week!

Bron: www.dekokendezussen.nl
24 oktober 2020 • De Agenda

Deze week hebben wij een lekker recept voor s’ middags bij de borrel. Heerlijke goudbruine uienringen in een bierbeslag!

Wat heb je nodig (uitgaande van 40 personen)?

Bierbeslag

  • 4 Uien
  • 30 gram Bloem 
  • 50 milliliter Bier Bruin (Leffe)
  • 2 Eieren
  • 2 theelepels Zout 
  • 2 theelepels Zwarte peper 
  • 2 theelepels Knoflookpoeder 
  • 2 theelepels Gerookte Paprikapoeder 

Dipsaus

  • 4 eetlepels Mayonaise 
  • 2 eetlepels Sweet Chilisaus

Zet een pan met olie op het vuur en verhit de olie tot 180 graden. Verwijder de schil van de uien en snijd deze in grote ringen van ongeveer een halve centimeter dik.

Klop het eitje los in een grote kom. Voeg hier het bier aan toe en klop alles tot een luchtig mengsel. Meng vervolgens beetje bij beetje de bloem met het ei-bier beslag. Roer alles goed met elkaar, zodat er een glad beslag ontstaat. Strooi dan de kruiden door het beslag om het op smaak te brengen.

Haal nu de ringen één voor één door het beslag en leg ze daarna direct in de hete olie. Frituur de uienringen, totdat ze mooi goudbruin worden. Vaak gebeurt dit binnen 3 minuten. Plaats niet teveel ringen tegelijk in de pan. Zodra ze klaar zijn en mooi goudbruin, haal je ze uit de pan en laat je ze uitlekken op een bordje met servetten.

Meng de mayonaise en sweet chilisaus met elkaar en serveer deze dipsaus bij de gefrituurde uienringen.

Tip: De uienringen zijn ook lekker op een hamburger of met knoflooksaus!

Heb je zelf nog een ui-tip? Laat het ons weten! Stuur een mail naar: [email protected].

Deel dit artikel

Een fragment van De Agenda

Zin in een uitstapje dit weekend? Heb je zelf een uittip? Bel tijdens de uitzending naar 088-8505152, of spreek de voicemail in op 088-8505707. Contact: [email protected].

Meer van De Agenda