Verwarm de oven voor op 210 °C. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in de tussentijd 3 eetlepels olijfolie in een hapjespan, fruit de uien en knoflook 5 minuten zonder te kleuren. Voeg de courgette toe en bak 5 minuten mee. Voeg de tomatenpartjes en Italiaanse kruiden toe en stoof nog 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de rijst in een grote ovenschaal, verdeel de gestoofde groente erover. Strooi de kaas erover en leg de plakjes mozzarella erop. Druppel 1 eetlepel olie over de mozzarella en bak de rijstschotel in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin. Verdeel over 4 borden.
Zin in een uitstapje dit weekend? Heb je zelf een uittip? Bel tijdens de uitzending naar 088-8505152, of spreek de voicemail in op 088-8505707. Contact: [email protected].