Helemaal NH
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

De ui-tip van deze week!

3 januari 2021 • De Agenda

Op zoek naar een lekker recept? Dan hebben wij een leuke, lekkere en simpele suggestie voor je!

Wat heb je nodig?

  • 500 gram droge pasta
  • 1 blikje tonijn
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 courgette
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 900 ml tomatenblokjes
  • 125 gram crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld mozzarella)
  • 125 gram Parmezaanse kaas
  • 1 bolletje mozzarella
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • Een paar blaadjes basilicum
  • Een scheutje olie om in te bakken
  • Peper en zout

Bereiding:

Kook de pasta gaar in ruim kokend water en een snuf zout. Giet de pasta af en zet apart. Versnipper de ui en pers de teentjes knoflook. Snijd de courgette in blokjes en de cherrytomaatjes doormidden. Scheur de basilicum in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan. Doe de ui en knoflook in de pan en bak tot het begint te geuren. Voeg de courgette en de cherrytomaatjes toe en bak even mee.

Giet de tomatenblokjes in de pan en voeg de Italiaanse kruiden en de basilicum toe. Laat de saus even pruttelen. Haal de pastasaus van het vuur. Voeg de tonijn en de crème fraîche toe en roer het door de saus. Maak af met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de pasta met de saus en de Parmezaanse kaas. Schep de pasta in een ovenschaal. Scheur de mozzarella in stukken. Bedek de pasta met stukken mozzarella en geraspte kaas. Schuif de ovenschaal in de oven en bak 20 minuten zodat alle kaas gesmolten is.

Maak de pasta uit de oven met tonijn en courgette af met fijngehakte basilicum en peper uit de molen.

Heb je zelf nog een ui-tip? Laat het ons weten! Stuur een mail naar: [email protected].

Deel dit artikel

Een fragment van De Agenda

Zin in een uitstapje dit weekend? Heb je zelf een uittip? Bel tijdens de uitzending naar 088-8505152, of spreek de voicemail in op 088-8505707. Contact: [email protected].

Meer van De Agenda