Lunchroom
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

De Thuisreiziger gaat van start vanaf februari 2021

14 februari 2021 • De Agenda

De Thuisreiziger – een offline-voorstelling, thuisbezorgd – wordt gepresenteerd door harpiste en initiator Miriam Overlach, vormgever Elze van den Akker, interdisciplinair kunstenaar Willem Wits en componist Wilbert Bulsink en gaat vanaf februari 2021 van start. De Thuisreiziger is 120 keer beschikbaar. De kaartverkoop is gestart., dus wees er snel bij!

Er wordt aangebeld. Voor je deur staat een koffer. Deze koffer voert je mee naar magische plekken terwijl je geen stap buiten de deur zet. Een privéconcert in de woestijn, een beeld in het mos, druppels in de ruimte. De Thuisreiziger is een doe-het-zelf-voorstelling van 1,5 uur voor één of twee personen.

Door simpele maar doeltreffende opdrachten worden je fantasie en zintuigen geprikkeld. Je verandert van regisseur in hoofdrolspeler, decorbouwer, geluidstechnicus… en bovenal toeschouwer. De Thuisreiziger is een spannende en muzikale reis door je eigen huis- en bovenkamer.

In het voorjaar van 2020 bedacht Miriam Overlach dat zij een voorstelling wilde maken voor haar thuiszittende publiek. Een offline voorstelling die aan je deur wordt bezorgd door de kunstenaars zelf. Iets om zelf te doen, te beleven, te beluisteren. Een concertzaal in je woonkamer. Samen met componist Wilbert Bulsink, multidisciplinair kunstenaar Willem Wits en vormgever Elze van den Akker bedacht zij De Thuisreiziger.

Hoe werkt het? In de Thuisreiziger bouw je aan de hand van een script verschillende scènes. Je vindt alles wat je nodig hebt in de koffer: decor, rekwisieten, kostuums en vooral ook veel muziek. Onderweg ben je tegelijk acteur én publiek, geluidstechnicus én regisseur. Een echte Thuisreiziger dus. Je reist langs allerlei wonderbaarlijke plekken op aarde (en zelfs daarbuiten) waarbij al je zintuigen aangesproken worden en je woonkamer geleidelijk veranderd in een theaterzaal.

Meer informatie of tickets? Kijk op: www.dethuisreiziger.nl

Zelf nog een leuke uittip? Zin in een uitstapje dit weekend? Bel tijdens de uitzending naar 088-8505152, spreek een voicemail in op 088-8505707 of mail [email protected].

Te gast: Miriam Overlach
Deel dit artikel

Een fragment van De Agenda

Zin in een uitstapje dit weekend? Heb je zelf een uittip? Bel tijdens de uitzending naar 088-8505152, of spreek de voicemail in op 088-8505707. Contact: [email protected].

Meer van De Agenda