Spitstijd
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

De podiumpakker of de ploetermoeder, welk type ben jij?

23 november 2018 • Lunchroom

We kennen allemaal wel van die types. De vrouw die nooit zeker weet of ze wel kan komen op je feestje, de vader die het allemaal prima vindt wat zijn kids uitvreten, of de moeder op het schoolplein die er altijd uitziet alsof ze net van haar persoonlijke stylist komt. Schrijfster Merel Thie kwam op verschillende plekken vaak dezelfde types tegen en schreef het grappige boek getiteld ‘Vaste gasten’.

In het boek worden ruim honderd types besproken. “Ik kijkt zelf graag naar mensen, en heb een liefde voor irrelevante details”, zegt Merel. De schrijfster is hiervoor op allerlei plekken geweest om inspiratie op te doen. De camping is bijvoorbeeld een plek waar je veel vaste herkenbare types tegenkomt, zoals de ‘praatjesmaker’, zo’n man die al naast je auto staat als je nog maar net aangekomen bent. Ook de happy camper is zo’n typetje, die maakt er écht wat van, deze persoon heeft een ontzettend gezellige tent, en de haringen waar wij in de nacht onze nek over breken daar heeft zij superpraktische lampjes opgezet.

Merel herkent zichzelf in heel veel types die worden beschreven in het boek. “Ik ben bijvoorbeeld de ‘hartstochtelijke huiler’, dat is iemand die op een begrafenis is van iemand die hij of zij helemaal niet zo goed kent maar dan wel ontzettend hard moet huilen”, aldus Merel.

Ben jij nou benieuwd geworden naar de verschillende types die worden beschreven in het boek? Luister hier het hele interview terug:

Deel dit artikel

Een fragment van Lunchroom

Iedere werkdag tussen 12:00 – 15:00 uur het laatste nieuws, reportages van verslaggevers op locatie, een actuele gast in de studio, het weer met Jan Visser, de Rijdende Reporter en Bernd de Boer peilt de mening van Noord-Hollanders over actuele zaken in De Peiling.

Meer van Lunchroom