De Ochtendshow
Nu op NH Radio:
De Ochtendshow

De Peiling: Winkels van IKEA vanaf vandaag weer open na ‘coronasluiting’

28 april 2020 • De Peiling

Alle Nederlandse vestigingen van IKEA openen vandaag weer hun deuren. In de winkels zijn aanpassingen gedaan om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ben jij blij dat IKEA weer open gaat of denk je dat het een onverstandige beslissing is, omdat mensen er mogelijk een dagje uit van maken?

Grote drukte
IKEA sloot uit eigen beweging zes weken geleden alle Nederlandse vestigingen omdat de drukte in de winkels ondanks allerlei waarschuwingen niet afnam. Mensen bleven met het hele gezin naar de winkels komen.

Coronamaatregelen
De opening van de winkels vandaag gaat wel gepaard met een aantal veiligheidsmaatregelen. Zo mag er een beperkt aantal klanten naar binnen, is er plexiglas geplaatst bij de kassa’s en mogen klanten maximaal met zijn tweeën winkelen.

Geen gehaktballetjes
Mensen die denken een ontbijtje of een bordje Zweedse balletjes te kunnen kopen, worden teleurgesteld. Zowel het restaurant als de ballenbak van Småland blijven voorlopig gesloten.

Wat vind jij?
Ben jij blij dat IKEA weer open gaat of denk je dat het een onverstandige beslissing is, omdat mensen er mogelijk toch weer een dagje uit van maken en zo de kans op verspreiding van het coronavirus toeneemt?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling