June Tot Twaalf
Nu op NH Radio:
June Tot Twaalf

De Peiling: Volg jij al het coronanieuws nog?

25 augustus 2020 • De Peiling

Herbesmetting ook in Nederland. Code oranje voor heel Spanje. Mondkapjes verdelen scholen… Volg jij al het coronanieuws nog op de voet of ben je daar mee gestopt? Maakt al dat coronanieuws je ongelukkig of wil je juist alles weten en goed geïnformeerd blijven?

Maakt minder nieuws gelukkiger?
Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij merkt dat hij in coronatijd een nieuwsjunkie is geworden en elk uur wel een keer nationale- en internationale nieuwssites afstruint voor de laatste coronaheadlines. In het AD zegt hij dat hij wil proberen om zichzelf op een nieuwsdieet te zetten omdat hij inmiddels denkt dat altijd op de hoogte zijn je geen gelukkiger mens maakt.

Goed geïnformeerd
Aan de andere kant zijn er ook mensen die er van overtuigd zijn met die stortvloed aan corona-informatie juist geholpen te zijn. Het gezegde is niet voor niets ‘kennis is macht’. Het kan altijd van pas kan komen om de laatste cijfers van Jaap van Dissel of Maurice de Hond paraat te hebben.


Wat doe jij?
Volg jij al het coronanieuws nog? Kijk je de persconferenties van premier Rutte en Hugo de Jonge? Klik je het coronadashboard van de overheid wel een aan? Of hou je het bij hier en daar een headline en een nieuwsbericht? We horen het graag van je!

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling