Keur in de Middag
Nu op NH Radio:
Keur in de Middag

De Peiling: Vind jij de nieuwe coronaregels te streng of juist niet streng genoeg?

14 oktober 2020 • De Peiling

Scholen blijven open, maar de horeca moet dicht. Mondkapjes worden op meer plaatsen verplicht en thuis mag je nog maar drie gasten per dag ontvangen. Wat vind jij van de nieuwe coronaregels? Precies goed, te streng of niet streng genoeg?

Routekaart
Op de persconferentie van gisteravond maakte premier Rutte en minister Hugo de Jonge dinsdagavond een routekaart bekend. Afhankelijk van de coronacijfers worden maatregelen afgeschaald of nog strenger. We zijn volgens de premier nog maar 1 stapje verwijderd van een nog strengere lockdown dan gisteravond werd afgekondigd.

Harder optreden
“Zeker in een brandhaard als Amsterdam zou veel harder moeten worden ingegrepen”, zegt microbioloog Bert Mulder tegen NH Nieuws. Hij is lid van het Redteam; een groep van onafhankelijke wetenschappers die het kabinet gevraagd en ongevraagd van advies dienen. “Je kunt beter hard en stevig en kort en krachtig hele strenge maatregelen treffen, dan dat je het heel lang laat duren, want dat is op termijn niet vol te houden”, zegt Mulder

Veel besmettingen in Amsterdam
“Amsterdam zit met het aantal positieve testen al ver boven de hoogste categorie in de routekaart die het kabinet gisteren bekend maakte”, zegt Mulder. “De grenswaarde voor die categorie is 250 besmettingen per 100.000 tests per week. In Amsterdam zijn het er nu al 400, ver boven de hoogste grenswaarde dus. Als daar niet veel harder wordt opgetreden dan gaat die tweede coronagolf tot ver in 2021 duren en is de schade aan de economie en het sociale leven van mensen nog groter.”

Wat vind jij?
Denk jij dat het met de gedeeltelijke lockdown die gisteravond is aangekondigd gaat lukken om de coronacijfers weer in het groen te krijgen?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling