Spitstijd
Nu op NH Radio:
Spitstijd

De Peiling: Vind jij dat de coronaregels weer versoepeld kunnen worden?

17 november 2020 • De Peiling

Vanavond is er weer een coronapersconferentie waar waarschijnlijk bekend wordt gemaakt dat bioscopen, zwembaden, musea, bibliotheken, en dierentuinen onder voorwaarden weer open mogen. De horeca blijft nog dicht. Vind jij het tijd voor versoepeling van de coronaregels of niet?

Kerst nog onduidelijk
Of we weer met de familie kerst kunnen vieren is nog onduidelijk. Daar doet het kabinet nu nog geen uitspraken over. “Kerst is nog ver weg. Wat we natuurlijk willen doen: kijken of we iets meer kunnen, want het is een feest dat je samen viert”, zei minister De Jonge maandagavond. “Maar ik denk niet dat we daar nu al helderheid over kunnen geven. De cijfers zijn heel veel lager dan ze waren, maar nog heel veel hoger dan ze moeten zijn.”

Horeca
Achter de schermen wordt gewerkt aan verschillende opties voor heropening van de horeca, maar daar worden vandaag nog geen mededelingen over verwacht.  Binnenkort start mogelijk wel  een experiment met 25 restaurants die weer gasten mogen ontvangen. Een definitief plan voor de heropening van de horeca is naar verwachting begin december klaar.

Wat vind jij?
Het gaat de goede kant op met de coronacijfers. Is het volgens jou daarom een goed idee om de teugels weer een beetje te laten vieren of ben je bang dat het aantal besmettingen dan snel weer oploopt?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling