NH Radio Muziekmix
Nu op NH Radio:
NH Radio Muziekmix

De Peiling: Vier jij Sinterklaas dit jaar?

12 november 2020 • De Peiling

De coronacrisis drukt zijn stempel op de feestdagen. Veel mensen vieren dit jaar geen pakjesavond, blijkt uit onderzoek van de website lootjestrekken.nl. Op de plannen voor kerst heeft corona minder invloed, want dat is nog ver weg. Vier jij Sinterklaas dit jaar?

Onderzoek
Iets meer dan een derde van Nederlandse huishoudens viert dit jaar Sinterklaas, zo blijkt uit onderzoek van lootjestrekken.nl. Fors minder dan vorig jaar, toen de helft van de huishoudens aan pakjesavond deed.

In kleinere kring
Corona wordt als voornaamste reden genoemd om de goedheiligman stilletjes voorbij te laten rijden. Ruim 70 procent van de ondervraagden zegt dat ze dit jaar minder familieleden zullen bezoeken vanwege de coronacrisis.

SinterZoom
Er zijn ook mensen die plannen maken om op een alternatieve manier Sinterklaas te vieren. Bijvoorbeeld door cadeautjes op te sturen en elkaar op pakjesavond online te treffen via Zoom of Teams en voor de webcam hun cadeau uit te pakken.

Vrijwillige quarantaine
In Duitsland doen twee Nobelprijswinnaars een suggestie waarmee we de feestdagen toch met een grote groep vrienden en familieleden kunnen vieren: een vrijwillige quarantaine in de weken voor de feestdagen. Het is dan wel belangrijk dat iedereen waarmee je coronaproof wilt afspreken dit ook doet.

Wat doe jij?
Vier jij Sinterklaas? Pakjesavond voor de webcam of preventief in quarantaine; is dat een optie of sla je dan liever een jaartje over? En heb je al nagedacht over de kerstdagen?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling