Lunchroom
Nu op NH Radio:
Lunchroom

De Peiling: Verwacht jij strengere coronamaatregelen?

3 november 2020 • De Peiling

Het kabinet overweegt om musea, bibliotheken, pretparken, dierentuinen en concertzalen te sluiten. Mogelijk komt er een regionale avondklok en er zijn waarschijnlijk minder mensen welkom bij een bruiloft of uitvaart. Vanavond om 19:00 uur is er een persconferentie. Verwacht jij strengere coronamaatregelen?

Scholen blijven open
In de uitgelekte conceptplannen staat verder dat scholen voorlopig open blijven en contactberoepen zoals de tandarts kapper door kunnen gaan met hun werk. Ook de sportschool hoeft nog niet dicht. Het maatregelenpakket staat nog niet helemaal vast. Er wordt voorafgaand aan de persconferentie nog over overlegd.

Avondklok
Een mogelijke regionale maatregel is een avondklok. Dat scheelt ‘besmettingen achter de voordeur waar we nu niet bijkomen’, zegt een ingewijde tegen de Volkskrant. Ook zou de maatregel niet leiden tot een ‘waterbedeffect’ en dus drukte in regio’s waar de avondklok niet geldt: mensen moeten immers op tijd weer thuis zijn.

Druk op de zorg
De afgelopen dagen lijken de besmettingscijfers wat af te vlakken. Dat zou betekenen dat de vorige reeks strengere maatregelen zoals het sluiten van de horeca effect begint te krijgen. Toch is de druk op de zorg nog zo hoog dat extra maatregelen worden overwogen.

Vuurwerkverbod
Vorige week hadden we het in De Peiling al over een vuurwerkverbod in Amsterdam. Dat krijgt mogelijk landelijk navolging. Het kabinet overweegt dit jaar een landelijk vuurwerkverbod af te kondigen om de zorg niet ook met vuurwerkslachtoffers te belasten. De nieuwjaarsnacht staat bekend als één van de drukste nachten van het jaar op de spoedeisende hulp.

Wat denk jij?
Verwacht jij dat er vanavond strengere maatregelen worden afgekondigd? En gaan die je dan ver genoeg of niet?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling