NH Radio Muziekmix
Nu op NH Radio:
NH Radio Muziekmix

De Peiling: Verpleeghuiskoepel vindt bezoekregels te streng en pleit voor versoepeling

28 mei 2020 • De Peiling

Verpleeghuizen willen dat de strenge corona-bezoekregels sneller worden versoepeld. Nog twee maanden maar één vaste bezoeker per bewoner toelaten, is volgens verpleeghuiskoepel Actiz een ‘te zwaar offer’ dat voor vereenzaming en verdriet bij bewoners zorgt. Wat vind jij?

Eén vaste bezoeker
Zo’n twee weken geleden mochten 26 verpleeghuizen op proef één vaste bezoeker per bewoner toelaten. Sinds maandag geldt deze beperkte openstelling voor alle andere verpleeghuizen die coronavrij zijn.

Pijnlijke keuzes
Verpleeghuizen mogen pas over acht weken, per 15 juli, meer bezoekers per bewoner toelaten. Tot die tijd houdt het kabinet vast aan de maatregel: één vaste bezoeker. Dat levert volgens zorgorganisaties pijnlijke situaties op. Bewoners moeten kiezen tussen hun partner of één van de kinderen als vaste bezoeker.

Uit de lucht gegrepen
“Het offer van bewoners om een groot deel van hun familie nog eens maandenlang niet te zien, in hun laatste levensfase, is te zwaar,”, zegt Actiz-bestuurder Mireille de Wee in het AD. Verpleeghuizen zouden nu al in staat zijn om meer bezoek te ontvangen. Volgens Actis houdt het kabinet te rigide vast aan 15 juli, een datum die uit de lucht gegrepen zou zijn.

Wat vind jij?
Heb jij familie in een verpleeg- of verzorgingstehuis? Vind je dat de bezoekregels versoepeld moeten worden of is dat onverstandig? We horen graag hoe jij daarover denkt.

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling