Spitstijd
Nu op NH Radio:
Spitstijd

De Peiling. Verliefd op een collega… Wat nu?!

10 februari 2020 • De Peiling

Deze week is het Valentijnsdag. Hét moment om die leuke collega jouw warme gevoelens te openbaren. Of juist niet. Hoe denk jij over relaties op het werk? Nooit aan beginnen of doen wat je hart je ingeeft?


Broedplaats voor relaties
Volgens hoogleraar Sociale Psychologie Roos Vonk van de Radboud Universiteit is de werkvloer een broedplaats voor relaties. “Je ziet elkaar elke dag, dus het is ook erg logisch dat daar relaties ontstaan”, zegt ze tegen EditieNL. Hoe vaker je elkaar ziet, hoe aantrekkelijker je elkaar gaat vinden.”

Geheime liefde
Het Centraal Bureau voor de Statistiek becijferde enkele jaren geleden dat 296.000 mensen in het openbaar een relatie met een collega hebben.Daarnaast zijn er natuurlijk nog talloze geheime affaires en stellen die de liefde op het werk geheim proberen te houden.

Privézaak
Niet iedere werkgever is er blij met relaties op de werkvloer. Het kan soms voor de nodige onrust zorgen als collega’s alleen nog maar oog voor elkaar hebben. Toch is een relatie tussen collega’s is in principe een privézaak, schrijft arbeidsrechtdeskundige Suzanne Meijers op haar blog. Vooral een relatie tussen een ondergeschikte en een leidinggevende zorgt volgens haar voor scheve gezichten en geroddel op de werkvloer.

Wat vind jij?
Liefde op de werkvloer. Wat vind jij daarvan? Doen of niet aan beginnen? Waar heb jij je partner leren kennen?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling