NH Radio Muziekmix
Nu op NH Radio:
NH Radio Muziekmix

De Peiling: ‘Verlaag parkeertarieven om lokale winkeliers tijdens coronacrisis te steunen’

15 juni 2020 • De Peiling

In Alkmaar en Amsterdam wordt de politiek gevraagd de parkeertarieven bij winkels flink te verlagen. Parkeren in Amsterdam zou 4 euro moeten gaan kosten. In Alkmaar gaan stemmen op om het parkeertarief te verlagen naar 10 cent. Dat zou een stimulans moeten zijn om meer klanten te trekken nu veel winkeliers het financieel moeilijk hebben door de coronacrisis. Goed idee of niet?

4 euro
De Verkeersgroep in Amsterdam stelt voor het parkeertarief in het centrum van de stad te verlagen van 7,50 naar 4 euro per uur. Buiten het centrum zou parkeren maximaal 2 euro moeten gaan kosten. De actiegroep roept de gemeente op die verlaging tot eind 2021 in te voeren om de Amsterdamse economie een boost te geven.

10 cent
In Alkmaar pleit de raadsfractie van OPA voor een radicale verlaging van de parkeertarieven. In parkeergarages zou het tarief de eerste drie uur omlaag moeten naar 10 cent per uur. De lokale politieke partij vindt dat alles op alles moet worden gezet om de economie van Alkmaar te stimuleren. Met plannen voor verduurzaming van de stad zou een pas op de plaats gemaakt moeten worden. Daar is ruimte voor, want door thuiswerken is er minder verkeer en verbetert de luchtkwaliteit, redeneert OPA.

Detailhandel Nederland
Al voor de coronacrisis pleitte Detailhandel Nederland voor verlaging van de parkeertarieven. Volgens de winkeliersvereniging is inmiddels duidelijk dat steeds verder stijgende parkeertarieven klanten wegjagen. Dat zou er mede voor zorgen dat er in winkelstraten steeds meer winkelpanden leeg staan.

Wat vind jij?
Is het een goed idee om die de parkeertarieven voorlopig flink te verlagen ja of nee? Zou jij dan meer bij lokale winkeliers kopen of niet? We horen het graag van je!

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling