NH Radio Muziekmix
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

De Peiling: Tijdens de kerstdagen de coronaregels even versoepelen?

8 december 2020 • De Peiling

In Portugal worden de coronamaatregelen tijdens kerst versoepeld. Ook in Duitsland mag er meer familie aanschuiven voor het kerstdiner. Hoop jij dat premier Rutte vanavond bij zijn persconferentie zo’n kerstversoepeling ook voor Nederland bekend maakt?

Portugezen vieren samen kerst
Portugal versoepelt met kerst even de coronamaatregelen. Familiebezoek is toegestaan en er komt geen limiet voor het aantal gasten dat mensen thuis mogen ontvangen. Met oud en nieuw worden de regels juist strenger gehandhaafd. De Portugese regering wil dan geen grote feesten en mensen moeten thuisblijven.

Duitsland
In Duitsland is discussie ontstaan over de vraag of versoepeling van de regels met kerst wel zo verstandig is. De regering Merkel besloot enige tijd geleden dat tien personen uit meerdere huishoudens elkaar thuis mogen ontmoeten. Voorwaarde was dan wel dat de besmettingscijfers zouden dalen, maar die zijn ook in Duitsland hoog. De Duitse Ziekenhuisvereniging pleit daarom voor strengere coronamaatregelen in de kerstvakantie in plaats van versoepeling.

Vrijwillige quarantaine
Een mogelijkheid om toch meer familie te kunnen zien met kerst zou een vrijwillige quarantaine vanaf 15 december zijn. Door vanaf dan geen andere mensen te zien is de kans op coronabesmettingen klein. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat maar weinig Nederlanders zo’n vrijwillige kerstquarantaine zien zitten.

Wat verwacht jij?
De besmettingscijfers in Nederland blijven hoog. Hoop jij toch dat we met een groter gezelschap kerst mogen vieren dit jaar of zou dat reuze onverstandig zijn?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling