De Peiling
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

De Peiling: Steun jij het kinderpardon? De PVV in Purmerend maakt er ruzie over!

16 januari 2019 • De Peiling

Steun uit onverwachte hoek voor de petitie over het kinderpardon van BNN-presentator Tim Hofman. Een raadslid van de PVV in Purmerend wil migrantenkinderen die in Nederland zijn opgegroeid een verblijfsvergunning te geven. Ben jij daar voor of tegen?

Kinderpardon

Het merendeel van de kinderen die een beroep doet op de huidige kinderpardonregeling wordt afgewezen , ook als ze hier al langer dan vijf jaar zijn, meldt Defence for Children. Zij worden afgewezen omdat onvoldoende gedaan zou zijn aan vertrek, het zogenaamde ‘meewerkcriterium’. Per jaar komen er honderden kinderen bij aan wie een verblijfsvergunning op grond van het Kinderpardon wordt geweigerd. Deze kinderen leven in angst dat ze teruggestuurd worden naar een land dat ze niet kennen. Uitzetting van in Nederland gewortelde kinderen is volgens Defence for Children een ernstige schending van de kinderrechten.

Petitie

Hofman zamelde onlangs meer dan een kwart miljoen handtekeningen in om de Tweede Kamer te bewegen om kinderen die hier al jaren wonen te laten blijven. Premier Rutte zei eerder dat het initiatief van Hofman geen enkele kans maakt.

Steun van de Purmerendse PVV

Tim Hofman zegt op Twitter steun van de PVV Purmerend te hebben gekregen voor zijn plan voor een ruimhartiger kinderpardon. Hij kreeg een brief van Shirley Soenjoto van de PVV . “Vanuit een misschien erg onverwachte hoek willen wij je meedelen achter je actie te staan om het kabinet te verzoeken een generaal kinderpardon uit te voeren”, schrijft Soenjoto.

Ruzie binnen PVV

Hofman zette haar brief dinsdag op sociale media. Hij is ‘blij en trots’ met haar steun, zegt hij tegen persbureau ANP.  Er is echter el ene probleem: De Purmerendse PVV bestaat inmiddels uit twee fracties. Na de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar werd in eerste instantie een driekoppige PVV-fractie geïnstalleer in de Purmerendse raad. Fractievoorzitter Soenjoto kreeg het aan de stok met haar collega Nicole MoinaHet conflict is zo hoog opgelopen dat er inmiddels twee PVV-fracties in de gemeenteraad van Purmerend zitten, die beiden vinden dat ze de ware partij vertegenwoordigen. Het twitteraccount van de PVV Noord-Holland neemt afstand van de steun die Soenjoto namens de PVV voor het ruimhartiger kinderpardon uitsprak.

Wat vind jij?

Ben jij voor of tegen een ruimhartiger kinderpardon? Wat vind je van het geruzie over die kwestie binnen de PVV in Purmerend? We horen het graag van je!

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling