Keur in de Middag
Nu op NH Radio:
Keur in de Middag

De Peiling: Steeds meer klanten negeren coronaregels in winkels

8 juni 2020 • De Peiling

Veel klanten in winkels houden zich niet meer aan de 1,5 meter afstand en negeren ook andere coronaregels. Personeel dat klanten hierop aanspreekt riskeert agressie. Dat blijkt uit onderzoek van vakbond FNV onder winkelpersoneel. Erger jij je aan mensen die de coronaregels in winkels negeren?

Rondrennende kinderen
Bijna alle ondervraagden in het onderzoek onder winkelpersoneel zeggen dat klanten te dichtbij komen en niet langer het verplichte mandje of winkelwagentje gebruiken. Ook laten mensen hun kinderen weer in winkels rondrennen en van alles aanraken.

Beveiligers inschakelen
De FNV wijst erop dat winkeliers wettelijk verplicht zijn om een veilige werkplek te regelen. De bond adviseert winkeliers beveiligers in te schakelen om de coronaregels in winkels te handhaven.

Pandemie nog niet voorbij
De wereldgezondheidsorganisatie WHO waarschuwt dat de corona-pandemie nog lang niet voorbij is. Wereldwijdneemt het aantal nieuwe besmettingen nog steeds toe. Over de hele wereld zijn nu zeven miljoen besmettingen geteld en meer dan 400.000 doden.

Situatie in Nederland
In Nederland is het dankzij de coronamaatregelen gelukt om het aantal besmettingen fors terug te dringen. Daardoor kunnen een aantal maatregelen versoepeld worden. Zo zijn de terrassen weer open en mogen kinderen weer naar school. Veel andere regels blijven gelden, zoals afstand houden in winkels.

Wat vind jij?
Wat maak jij mee in winkels? Houden mensen keurig afstand of zie jij ook dat mensen de coronaregels steeds vaker negeren? We horen het graag van je!

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling