Keur in de Middag
Nu op NH Radio:
Keur in de Middag

De Peiling: Stations en perrons vanaf vandaag rookvrij. Ben jij daar blij mee?

1 oktober 2020 • De Peiling

Het is niet meer toegestaan een sigaret op te steken als je op een trein staat te wachten. Alle stations en perrons in Nederland zijn vanaf vandaag rookvrij. Ben jij daar blij mee of niet?

Verkoop sigaretten stopt
Ook de verkoop van tabakswaar op stations verdwijnt. Alle verkooppunten van de NS, zoals de Kiosk, zijn al gestopt met de verkoop van sigaretten. Er worden geen nieuwe contracten afgesloten met huurders die tabak willen verkopen op stations.

Zien roken doet roken
Longarts Pauline Dekker van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk pleit al langer voor minder verkoopplekken voor tabak. “Roken is nog steeds vermijdbare doodsoorzaak nummer 1 ons land, toch kun je op meer plekken sigaretten krijgen dan brood”, zegt ze. Ze is ervan overtuigd dat zien roken anderen aanzet tot roken, dus als dat op minder plekken mag is dat winst.

Stoptober
Het is geen toeval dat roken op het station vanaf vandaag niet meer mag. 1 oktober is de start van Stoptober; een actie om rokers 28 dagen (of langer) te laten stoppen met roken.

Wat vind jij?
Niet meer roken bij een pafpaal op het perron. Geen pakkie peuken meer halen bij de stationskiosk. vind jij het prima of juist niet? We zijn benieuwd.

 
Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling