June Tot Twaalf
Nu op NH Radio:
June Tot Twaalf

De Peiling: Spotgoedkoop vliegen naar coronabestemmingen verbieden?

10 september 2020 • De Peiling
Je vliegt deze dagen spotgoedkoop naar Ibiza, Madrid of Malta. Bestemmingen waar code oranje geldt vanwege het hoge aantal coronabesmettingen. Luchtvaartmaatschappijen stunten met ticketprijzen om de vliegtuigen naar besmet gebied toch vol te krijgen. Wat vind jij daarvan?

Tweede Kamer
Prijsvechters moeten stoppen met stuntprijzen voor vliegtickets naar bestemmingen waar het coronavirus heerst, vindt een deel van de Tweede Kamer. Ze roepen minister Van Nieuwenhuizen op hierover in gesprek te gaan met luchtvaartmaatschappijen.
 
Verbod
Zo’n gesprek gaat de SP niet ver genoeg. Ze vragen de minister vanavond in een debat om vakantievluchten naar oranje gebieden helemaal te verbieden. Prijsvechter Ryanair kwam vorige week met een ‘megaprijsverlaging’ en biedt vluchten naar oranje gebieden aan voor vijf euro.
 
Teststraat
Reizigers uit risicogebieden kunnen op Schiphol een coronatest doen in. Dat doet lang niet iedereen.  De teststraat op de luchthaven is alleen overdag open en er kunnen maximaal 1400 mensen per dag worden getest.
 
Thuisquarantaine
Reizigers uit oranje gebieden zouden na terugkomst in Nederland tien dagen in thuisquarantaine moeten. Ook daarvan is de vraag of mensen dat wel doen.
 
Wat vind jij?
Is het vragen om problemen als we mensen voor een prikkie naar oranje gebieden laten vliegen? Zouden dergelijke vluchten verboden moeten worden ja of nee? We horen graag hoe jij daarover denkt.
 
 
 

 
 
Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling