NH Radio Sportcafé
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

De Peiling: Rookvrije woonwijken?

24 september 2019 • De Peiling

Roken uitbannen in woonwijken. Daar wordt aan gewerkt in Haarlem en Utrecht. In winkelstraten mag niet meer gerookt worden en ook rond scholen, kantoren, gezondheidscentra is het opsteken van een peuk taboe. Wat vind jij van rookvrije wijken?

Haarlem-Oost In Haarlem-Oost groeit bijna de helft van de kinderen op in een huishouden waarin wordt gerookt. Meeroken is voor kinderen is niet alleen slecht voor hun gezondheid, het verdubbelt ook de kans dat ze zelf gaan roken. Een huishouden waarin wordt gerookt, draagt zo bij aan het in stand houden van de gezondheidsachterstanden over generaties heen. De gemeente Haarlem, de GGD Kennemerland en DOCK Haarlem welzijnswerk vinden dit niet acceptabel. Samen willen zij de ongunstige wisselwerking tussen generaties doorbreken. Ze zetten in op een rookvrij Haarlem-Oost.  Utrecht Ook de Utrechtse wijk Oog In Al moet rookvrij worden. Huisartsen gaan lesgeven op twee basisscholen in de wijk, waar in oktober de Händelstraat al rookvrij moet zijn. Op 30 september komen ook bordjes op de gevels van Gezondheidscentrum Oog in Al, diverse scholen en winkels en kantoren in de wijk. De gemeente Utrecht onderzoekt of op een aantal openbare plekken in de stad een rookverbod mogelijk is. Wat vind jij? Rookvrije wijken. Is dat een goed idee of een slecht plan? We horen graag jouw mening!

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Plaats: Haarlem, Utrecht
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling