Muziek voor volwassenen
Nu op NH Radio:
Muziek voor volwassenen

De Peiling: PostNL verhoogt tarieven voor postzegels en pakketjes

4 november 2019 • De Peiling

Een brief of een pakketje versturen met PostNL wordt duurder. Een pakket versturen kost vanaf januari 7,25 euro, nu is dat 6,95 euro. Ook de postzegel wordt weer duurder. Die gaat 91 cent kosten.

Krimpende postmarkt
PostNL verhoogt ieder jaar de tarieven van briefpost om zo het hoofd boven water te kunnen houden in een krimpende postmarkt. Er worden steeds minder brieven verstuurd, waardoor de omzet en winst van PostNL permanent onder druk staan.

Pakjes duurder
Nu we steeds meer online shoppen groeit het aantal verstuurde pakketjes. De prijs van het versturen van pakketjes was de afgelopen jaren stabiel om 6,95. Daar komt nu 30 cent bij.

Gestegen kosten
De prijsverhoging is nodig, zegt PostNL, omdat de afgelopen jaren de kosten zijn gestegen door inflatie. Ook moet er flink geïnvesteerd worden in sorteercentra, afhaalpunten en personeel, om de grote stroom aan pakketten op tijd op de juiste plek te krijgen.

Wat vind jij?
Is 91 cent voor een brief nog te betalen? En wat vind je van de pakketprijs? Gaat je dat omzet schelen als je spullen verkoopt op Marktplaats?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling