De Peiling: Openbaar vervoer in Amsterdam wordt duurder

4 december 2019 • De Peiling

Een rit met het openbaar vervoer in de regio Amsterdam wordt duurder. In 2020 stijgen de prijzen met 2 tot 3 procent. Amsterdam heeft in vergelijking met andere Europese steden nu al duur openbaar vervoer. Wat vind jij van deze prijsstijging?

Vervoersregio
De prijsstijging is bepaald door de Vervoersregio Amsterdam, een samenwerkingsverband tussen vijftien gemeenten (waaronder Amsterdam)’. Voornaamste redenen voor de prijsstijging zijn de hogere personeels-, brandstof- en elektriciteitskosten voor de vervoerders.

Gratis openbaar vervoer
Amsterdamse gemeenteraadsleden reageren boos op de aangekondigde prijsstijging. De VVD, Forum voor Democratie, DENK, ChristenUnie en Partij van de Ouderen stelden schriftelijke vragen aan het stadsbestuur. SP-raadslid Tiers Bakker heeft het onderwerp voor 10 december op de agenda van de gemeenteraadsvergadering gezet. Hij zou het liefst zien dat openbaar vervoer in Amsterdam gratis wordt.

Retourtje 6 euro
Raadslid Jennifer Bloemberg-Issa (Partij voor de Dieren). vindt openbaar vervoer in Amsterdam nu al duur genoeg.

Betaald parkeren
In het centrum van Amsterdam kost betaald parkeren tegenwoordig 7,50 euro. Jakob Wedemeijer, stadsdeelbestuurder in Zuidoost, het stadsdeel waar de gemeente het betaald parkeren fors wil uitbreiden, uit ook zijn zorgen op Twitter.

Wat vind jij?
Het openbaar vervoer in Nederland is al aardig aan de prijs. In vergelijk met veel andere Europese steden betaal je hier fors meer voor een ritje met tram, bus of metro. Wat vind jij van alweer een tariefstijging? We horen het graag!

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

We voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. De Peiling is maandag tot en met donderdag van zes tot zeven ‘s avonds te horen. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling