Lunchroom
————–
Fijne kerstdagen!:
Samen met NH Radio

De Peiling: NS-loketten verdwijnen van het station, goed idee of slecht plan?

10 december 2020 • De Peiling

De Nederlandse Spoorwegen (NS) gaat waarschijnlijk een flink deel van de ticketservicebalies op stations sluiten. In onze provincie is het dan niet meer mogelijk om op de stations van Alkmaar, Hoorn, Haarlem en Amsterdam Amstel een kaartje aan de balie te kopen. Op het station van Zaandam blijft de balie open, maar zullen geen servicemedewerkers meer rondlopen. Is dit een goed idee of juist een slecht plan? 

Volgens de NS is sluiting noodzakelijk, omdat steeds meer reizigers online een kaartje kopen. Als resultaat hiervan wordt bij sommige balies dagenlang geen kaartje verkocht. 

De vervoerder laat weten dat elk station wel toegangelijk blijft voor mensen met een handicap en dat reizigers via een informatiezuil in contact kunnen komen met een medewerker voor informatie. 

Nog niet definitief

Het plan is nog niet definitief.  Het zal eerst nog worden voorgelegd aan de ondernemingsraad en aan reizigersorganisaties. Als alles volgens plan verloopt, zullen de veranderingen medio 2022 zijn afgerond.  Door de maatregel verdwijnen er driehonderd voltijdbanen. 

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je in de Facebookgroep van De Peiling. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].
Deel dit artikel

Een fragment van De Peiling

Bernd de Boer en Natasja Floor voeren het gesprek van de dag en peilen de mening van Noord-Holland. In dit programma staan persoonlijke verhalen van bellers uit onze provincie centraal. Geef jouw mening over de stelling van de dag. Contact: [email protected]

Meer van De Peiling